JEUGDWERKING

De geschiedenis heb je, de toekomst maak je zelf.

“Met die gedachte in het achterhoofd wordt de opvolging in de sport gevormd. Het is belangrijk en noodzakelijk om te investeren in de jeugd. Deze vormen de pijlers van onze toekomstige maatschappij. Dat het zeker niet nutloos is om die jeugd in de sport verder te brengen waar de huidige generatie eindigt.

Het is in die filosofie dat er vanuit de triatlonclub EFC-JODA-ITC zal gepoogd worden om een jeugdwerking te organiseren. De club is volop in ontwikkeling en er nog een jeugdwerking bij uitbouwen, is zeker een mooie uitdaging.

De jeugdwerking uitwerken en organiseren bij EFC-JODA-ITC heb ik als doel en uitdaging aangenomen. Na bijna 20 jaar actief atleet te zijn in de triatlonsport, is het moment gekomen om te denken aan de opvolging. Het is zeker een volgende uitdaging, die ik wil realiseren.”

  • Elke jongere heeft het recht om een kampioen te worden, maar hij heeft evenzeer het recht om geen kampioen te worden.
  • Elke jongere vanaf 8 jaar, ongeacht geslacht, afkomst, sociale status of religie moet de kans krijgen om te starten met triatlon op het initiatieniveau.
  • Reeds vanaf het initiatieniveau streven we naar de volledige sportieve ontwikkeling van de jongere door het beoefenen van de 3 basissporten zwemmen, fietsen en lopen.
  • ITC geeft de mogelijkheid en zorgt voor de doorstroming naar competitieniveau als de jongere dit wenst.

Je moet geen superzwemmer à la Michael Phelps zijn, je hoeft niet de berggeit van het peloton à la Contador te zijn en je hoeft geen Usain Bolt te zijn, om je aan te sluiten bij het EFC-JODA-ITC Jeugdteam !
EFC-JODA-ITC biedt kwalitatieve trainingen, geleid door geselecteerde trainers. Deze gemotiveerde trainers begeleiden de jeugd op een speelse en aangename manier. We willen de kinderen met al hun individuele kwaliteiten begeleiden zodat ze plezier hebben van het triatlon. Binnen de club worden jeugdopleidingen georganiseerd waarbij alle jeugdatleten plezier en fun hebben. Alle jeugdatleten worden gevormd tot triatleten.
Bij EFC-JODA-ITC is de belangrijkste drijfveer om aan te sluiten het sociale aspect. Door verschillende nevenactiviteiten naast het sportieve gebeuren wordt het jeugdteam gesterkt.
Bij EFC-JODA-ITC worden de kinderen van 6 tot 9 jaar gevormd tot Iron-kids. De jongeren van 9 tot 12 jaar zijn de Iron-jongeren en vanaf 12 jaar ben je jeugd-triatleet.

Contacteer onze coördinatoren!

Meer info of een vraag over onze jeugdwerking?

jeugd.itc@gmail.com
Contacteer onze coördinatoren!