Afgelopen weekend vonden de Belgische kampioenschappen voor de jeugd plaats in Wuustwezel. Niet meteen bij de deur voor onze EFC-JODA-ITC’ers, met andere woorden, ze moesten vroeg uit de veren of een overnachtingsstekje zoeken nabij Wuustwezel.

EFC-JODA-ITC bovenaan in het medailleklassement

Onze atleten presteerden sterk. Zeer sterk! Dat leverde 5 medailles op. Hiermee haalden we het hoogste aantal podiumplaatsen van alle clubs. NLT werd 2de met 4 medailles, TBT en KTT kaapten elk 3 medailles.

Jeugd C: Marit verlengd haar titel!

Om 10:00 werd de eerste wedstrijd in gang geschoten, de C-jongens, drie minuten later de meisjes met 3 ITC deelneemsters. Marit De Meulenaere kwam als eerste uit het water gevolgd door Laura Lernout. Onze 2 dames fietsen samen en komen ook zo de wissel binnen. Marit was de snelste in het looponderdeel en verlengde zo haar titel. Laura werd nog voorbij gesneld door een ander meisje. Niet de minste, want ze stond vorig jaar zowel op het podium van het BK triatlon en duatlon. Laura werd mooi derde op haar eerste triatlon kampioenschap. Eerstejaars Yelena liep met een brede glimlach als negende binnen. Zo werd ze derde eerstejaars.

Jeugd B: Spanning

In de volgende categorie verschenen drie jonkies van onze club aan de start; Dylano, Runar en Maxime. Runar & Maxime tekenden meteen voor een snelle start! Ze kwamen bij de eerste uit het water.In sterk bezet deelnemersveld wisten ze met vier te ontsnappen. Runar en Maxime reden heel sterk maar kregen geen hulp van de andere groepsleden. Dezelfde 4 kwamen samen de wissel binnen. Maxime liep een sterke wedstrijd (2de looptijd) nam de vierde plaats in beslag en kwam 23” te kort voor het podium. Runar kwam als 6e over de lijn. Eerste Dylano proefde voor het eerst van een wedstrijd dit seizoen.

Jeugd A & Junioren: spektakel

Spektakel bij de jeugd A en junioren! 3 dames en 6 heren verdedigden onze kleuren aan de start. Bij de eerste passage kwamen een tiental deelnemers door. Louis en Jarne hadden zich genesteld in de tweede groep. Kort na de tweede groep maakte een ander groepje zijn doortocht door een tricky bocht. Te tricky want een deel van hen ging onderuit. Seppe ontsnapte nipt aan de valpartij maar Victor zag helaas wel het asfalt van dichtbij. Enkele schaafwonden hielden hem niet tegen, hij zette sterk zijn wedstrijd voort.

Daarna maakte de eerste dames hun passage. Nele had zich heel attent in de wielen genesteld. Emma kende een lastige zwembeurt.

Zowel bij de heren als de dames werden de prijzen verdeeld tijdens het lopen. Jarne en Louis liepen zich in de medailles. Bij de dames werd er een spannende strijd geleverd tussen Nele en Lotte VDK (NLT). Nele werd mooi tweede, bij de junioren streden Camille en Emma voor de ereplaatsen. Camille werd 4e en Emma 7e. Bij de mannen werd er wel eremetaal gewonnen bij de A’s werd Louis tweede, Seppe V 4e, Mathis P werd 26e tijdens zijn eerste wedstrijdoptreden. Bij de junioren werd Jarne 3e, Victor 20e. Mathis B werd na drie jaar blessureleed 22e.

Samengevat

  • 1x Goud – Marit DM
  • 2x Zilver – Nele DQ – Louis U
  • 2x Brons – Laura L – Jarne A
  • 3x plaast vier – Maxime DV – Camille R – Seppe V
  • 3 top tien plaatsen en talloze andere sterke prestaties!

Een mooi kampioenschap voor EFC-JODA-ITC.