Heel wat van onze atleten vertrokken afgelopen weekend vol goede moed richting Mechelen! Een 20-tal jeugdatleten verschenen aan de start op het Belgisch Kampioenschap, goed voor 5 podiumplaatsen, een Belgisch Kampioene en tal van knappe prestaties. Ook bij onze volwassenen werd opnieuw wat edelmetaal naar huis meegenomen. Jasper Sabbe pakte goud op de sprint & Charlotte Deldaele werd knap 3de op de kwartafstand.

BK Jeugd Mechelen

Kids (6-9jr)

1e Hanne Schacht (meisjes)

7e Niels Claerhout (jongens)

Kids (10-11jr)

2e Amber Verfaillie (meisjes)
3e Amy Verfaillie
7e Jotte
8e Yelena

8e Luca (jongens)

Jeugd C

1e en BK Marit (meisjes)
7e Fien

3e Runar (jongens)
28e René Messely

Jeugd B

15e Maxime Devolder
16e Lucas Declercq
19e Mathis Parmentier
37e Merijn Vandeputte
40e Jente Rosez

Jeugd A

4e Alec Segaert
12e Victor
14e Louis Uyttenhove
23e Wietse Verhelst

Opvallend: Alec werkte een dubbel programma af. Nadat hij net naast het podium greep op het BK Triatlon in Mechelen zakte hij af naar Koksijde voor het BK Wielrennen. Alec was betrokken in een vlucht maar werd ingelopen op 30km van het einde, Alec reed uiteindelijk met het peloton over de streep.

Sprint Mechelen

Jasper Sabbe snelde zich naar winst in de sprint triatlon Mechelen. Toon Mariën werd knap 5de, ook Jeroen Mordijck zette knappe prestaties neer, hij finishte als 18e. Pieter Vermeersch en Shelsea Weyn moesten noodgedwongen opgeven.

Kwart Mechelen

Charlotte Deldaele viel opnieuw in de prijzen, een mooie en verdiende 3de plaats, Jonie Vanhoutte kwam op plaats 4 over de finish.

Bij de heren verschenen Sören Sanders (34ste) en Geoffrey Vanhee (89ste) aan de start.