Dat we veel gedreven atleten hebben die zich niet lieten doen door het corona-virus, dat viel al op tijdens onze eigen ARGENTA TRAINATLON op 15 augustus. Intussen zijn ook verschillende wedstrijden op de kalender uitgevoerd en ook hier blonk de EFC-ITC brigade uit! Onder andere Alec toonde al zijn klasse en topvorm op het EK wielrennen, en Lotte Claes won de tweedaagse Gran Fondo in Frankrijk. Ook vorig weekend werden verschillende ereplaatsen en sterke prestaties geleverd, onder andere in Viersel, en ook dit weekend was het voor heel wat van onze atleten weer prijs!

Triatlon

Heel wat atleten stonden aan de start van de VIVEN Triatlon Damme waaronder ook enkele van onze toppers. Jonie Vanhoutte finishte knap derde, terwijl Dennis Dieussaert net naast het podium viel en vrede nam met plaats vier. Ook heel wat andere ITC’ers lieten mooie tijden opnemen en keerden tevreden huiswaarts, EIN-DE-LIJK weer dat wedstrijdgevoel!

Charlotte Deldaele werd knap 20ste in de internationale wedstrijd GP Quiberon. Hiermee is ze tweede Belgische op enkele seconden van de huidig Belgisch kampioene.

Zwemmen

Louis Uyttenhove zwom knap richting brons op de 1000m van het Provinciaal Kampioenschap open water zwemmen. Alweer een mooie prestatie van ons eigen jeugdtalent.

Katrien Maes werd dan weer derde op het Belgisch Kampioenschap open water zwemmen over een afstand van 5km. Mooie prestatie van onze atlete die al enkele weten met een enkelblessure sukkelt. “Als ex-zwemster was dit intussen toch ver buiten mijn comfortzone, ik zag verschillende malen sterretjes maar kwam super tevreden als derde dame over de finish”.

Wielrennen

Alec Segaert mag intussen bijna op zoek naar een nieuwe woonst om al zijn eremetalen te herbergen! Alweer een gouden plak erbij, dit keer won hij de Tijdrit Memorial Igor Decraene. Straffe kerel, ‘onze’ Alec.

Ook Elena Debouck verscheen aan de start en werd knap tweede!

Lopen

Tot slot bevestigt Pieter Vermeersch zijn uitstekende vorm, ook hij mocht het podium op. Hij werd derde in de loodzware trailrun op de Kemmelberg.