‘15 augustus triatlonhoogmis in Izegem’ staat traditioneel met stip in iedere triatleet zijn agenda. Helaas gooide het coronavirus dit jaar roet in het eten en zat er niets anders op dan de 30ste editie uit te stellen naar 2021. De zoveelste afgelasting en teleurstelling dit seizoen…

Verschillende partners zoals Nik Messely van Argenta Izegem Centrum, bestuur en werkgroep van EFC-ITC kregen het niet over hun hart om 15 augustus zomaar te laten passeren. Er werd gebrainstormd en verschillende Skype-avondjes later kwam de ARGENTA TRAINATLON tot stand. Da’s een snelheidstraining voor alle EFC-ITC atleten, goedgekeurd door Stad Izegem en de verschillende hulpdiensten.

In no-time hadden ongeveer 80 ITC’ers zich ingeschreven en werd organisatorisch alles op punt gezet om er een corona-proof training van te maken. Er moest, bij de volwassenen, 750meter gezwommen worden in het Izegemse buitenbad, 30 kilometer gefietst en 7 kilometer gelopen. Ook de tijden werden nauwkeurig genoteerd, zo werd toch een beetje dat spannende wedstrijdgevoel gecreëerd. De kids en jeugd hadden trouwens ook hun op maat gemaakt parcours, voor iedereen dus een topnamiddag. Alle deelnemers reageerden dolenthousiast over het concept en de ervaring. Hopelijk in 2021 opnieuw een echte hoogdag in Izegem, fingers crossed!

Uitslagen

Alec Segaert, die de laatste weken wild tekeer gaat op zijn fiets en onder andere schitterde bij de jeugd op het EK wielrennen in Plouay, haalde het net voor Jasper Sabbe (2) & Dennis Dieussaert (3). Bij de dames won Charlotte Deldaele, Jonie Vanhoutte werd tweede, Magalie Ghekiere nam plaats op het derde schavot.

Volledige lijst: Trainatlon Trainingstijden 20200815