Ook al worden door de huidige coronacrisis op dit moment geen triatlons georganiseerd, dat wil niet zeggen dat onze atleten niet kunnen winnen. Integendeel. ‘Onze’ Bieke Trenson werd in haar thuisstad Knokke-Heist namelijk tot sportvrouw van het jaar 2019 gekroond. Op 7 maart kwam ze als winnaar uit de bus bij een externe jury.

Dikke proficiat, Bieke! Hoe voel je je na zo’n indrukwekkende overwinning?

Heel goed! Het is een prijs die me heel nauw aan het hart ligt. Ik heb m’n sportcarrière namelijk hier, in de sportieve gemeente Knokke-Heist, gestart toen ik nog heel jong was. Toen ik 6 was startte ik al met turnen, tennis, atletiek en zeilen. M’n allereerste triatlon was zelfs de Zwintriatlon, toen ik 17 was.

Hoe komt het dan dat wij jou hebben mogen verwelkomen als lid van EFC-ITC?

Wel, ik ben m’n triatloncarrière eigenlijk gestart bij 3TK, maar toen ik in Izegem aan de slag ging als arts, heb ik besloten om me aan te sluiten bij EFC-ITC.

Welke prestaties hebben de jury van je kunnen overtuigd?

Ik heb m’n overwinning te danken aan m’n mooie prestatie op de Ironman 70.3 (een halve triatlon) in Aix-en-Provence, waar ik tweede in m’n age group ben geworden, en m’n nominatie voor het WK Ironman 70.3 in Nice.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?

Ik hoop dat ik dit jaar m’n prijs extra eer kan aandoen door een mooi resultaat neer te zetten op het BK Full Distance op de Ironlakes (bij Lacs de l’Eau d’Heure) en de volledige Ironman in Cascais. Het ultieme doel is natuurlijk de selectie halen voor het WK triatlon in Kona, in Hawaii.

Succes & proficiat, Bieke!