Lotte Claes werd afgelopen weekend 4de op de Powerman in Portugal. Meteen een mooi resultaat voor één van onze nieuwe aanwinsten deze winter. Tijd voor een gesprek met “onze” BV!

Je eerste echte wedstrijd voor EFC-ITC en meteen een prachtig resultaat. 4de in de Powerman van Portugal (10km run – 60km bike – 10km run)! Ging alles zoals verwacht?

Het was tof om voor de eerste keer een wedstrijd als EFC-ITC’er af te kunnen werken, ook al was die in Portugal. We wisten op voorhand dat het een heel zwaar parcours was. Zowel tijdens het lopen als het fietsen waren er heel wat hoogtemeters voorzien. Tijdens het fietsen is dat voor mij zeker een voordeel maar tijdens het looponderdeel is het andere koek… Bergop lopen is niet mijn sterkste punt.

Na het eerste looponderdeel kwam ik als 5de dame de wisselzone in. Een snelle wissel en goede fietsbenen brachten me na de eerste fietsronde zelfs bij de nummer 2 en 3! Eentje deed tijdens de tweede fietsronde een versnelling waar ik geen antwoord op had. Samen met de 3de dame kwam ik uiteindelijk de wisselzone binnen. Tijdens de afsluitende loopsessie was de 3de dame, een Australische, te sterk. Vooral bergop verloor ik wat tijd waardoor ik als 4de de finish overschreed.

Maar ik ben zeker en vast een tevreden atlete. Het is nog heel vroeg op het seizoen en alles voelt goed aan. Er zijn trouwens nog heel wat wedstrijden waarin ik mijzelf wil bewijzen (knipoogt).

Dat je een straffe madam bent staat te lezen op je palmares (o.a. BK) en was tv-kijkend Vlaanderen onlangs getuige van! Wat zijn je doelen dit jaar?

Ik wil dit jaar vooral op het internationale strijdtoneel sterk presteren. Ik kwalificeerde mij voor het EK sprint begin maart in Punta Umbria (Spanje). Ook hoop ik naar het EK Powerman te mogen gaan in Alsdorf (Duitsland) in april.

Verder zijn er ook nog de Grand Prix’s waar ik aan deel neem met een Franse club. De Grand Prix’s staan trouwens gekend voor hun ijzersterk deelnemersveld. Goed presteren in deze wedstrijden is dit jaar uiteraard ook één van mijn hoofddoelen.

Om af te sluiten hoop ik ook om in de nationale wedstrijden enkele mooie resultaten te halen.

Nu we het toch eventjes over Kamp Waes hebben, hoe kijk je hierop terug? Word je hier nog vaak over aangesproken?

Kamp Waes was een toffe en een unieke ervaring. Ik had nooit verwacht dat ik bij de laatste 15 deelnemers zou zitten. Ik heb enorm veel respect gekregen voor het werk en de mentaliteit van de Special Forces. Toen het programma op televisie kwam werd ik veel aangesproken op straat, in de supermarkt, op wedstrijden, op het werk… Veel tieners wilden zelfs op de foto met mij. Dit is nu gelukkig achter de rug (lacht).

Hoe kwam je bij EFC-ITC terecht en wat was je eerste indruk?

Ik ben via mijn trainingsgroepje van het Waasland bij jullie terecht gekomen. Samen met nog enkele atleten hebben we dit jaar voor EFC-ITC gekozen. Mijn eerste indruk? Een toffe en familiale club waar iedereen de kans krijgt om zijn zichzelf te zijn.

Wat mogen we jou in de toekomst nog toewensen?

Euhm, wat je mij mag wensen.. Geen blessures (glimlacht) en dat ik zowel dit als de komende jaren nog veel progressie mag maken en goed presteer op wedstrijden natuurlijk.

Top, Lotte! Dank je voor dit aangename gesprek! Veel succes & tot binnenkort.