Maandag 10 juni 2019, het is 10u30 en de regen valt nog steeds met bakken uit de lucht. Maar de wedstrijd moet en zal doorgaan… Enkele gedreven vrijwilligers, werkgroep- & bestuursleden trekken zich niets aan van het weer en doen er alles aan om van de Zwemloop opnieuw een succes te maken. Die gedrevenheid lijkt zowaar indruk te maken op de weergoden! Tegen 12u45 stopt het met regenen en een kwartiertje later, net voor het eerste startsignaal, komt de zon tevoorschijn. De atleten krijgen een mentale boost en staan te popelen om eraan te beginnen!

De atleten zwommen onder impuls van de vele toeschouwers richting wisselzone waar ze hun loopschoenen aantrokken en zich focusten op het loopparcours. Bij aankomst stonden een Etixx sportdrankje, enkele stukjes fruit en fiere mama en papa op hen te wachten. Bovendien kregen ze van enkele helpende mama’s een welverdiende medaille.

Na alle individuele wedstrijden was er dit jaar ook plaats voor een nieuwtje. Een ouder-kind wedstrijd waarbij de papa of de mama 100 meter moest zwemmen en zoon-/dochterlief 50 meter. Daarna liepen ze samen 1 kilometer richting finish. Een unieke beleving voor zowel kind als ouder.

“Prachtig” dacht iedereen na afloop van de wedstrijd. een woord die we opnieuw zonder verpinken en met zeer veel trots over de lippen mogen laten vloeien. Met 181 atleten was dit de meest succesvolle editie sinds de start van onze jaarlijkse Zwemloop.

Alle resultaten van de individuele races vind je hier: uitslag zwemloop 2019
Meer foto’s komen binnenkort online.

Graag wensen wij – Werkgroep & bestuur EFC-ITC – alle atleten, supporters & vrijwilligers te bedanken!