De eerste editie van de Memorial Luc Ingelbeen, sinds enkele weken de – helaas – nieuwe naam van ons jaarlijks EFC-ITC Clubkampioenschap (500m ZW in zwembad, 22,7 km FI-niet-stayer, 4,7 km LO). De weergoden zaten ons mee, tegen de middag kwam het zonnetje ons vergezellen en klom de temperatuur nog wat de lucht in. Onder invloed van de talrijk opgedaagde toeschouwers mochten we een leuke finale bekijken bij de scholentriatlon. Maar het hoogtepunt was natuurlijk het Clubkampioenschap zelf met alleen maar schitterende prestaties van onze atleten.

Na een zeer sterk zwemnummer van Jasper Sabbe (5:56 op 500m) was het de vraag of ‘grote motoren’ Kasper Lagae (6:15) en Matthias Allegaert (6:16) het laken naar zich toe zouden trekken.  Hannes Cool was eerder teleurgesteld in zijn zwemtijd van 6:40.  Charlotte Deldaele nestelde zich tussen de heren met een vierde zwemtijd.

Bij het fietsen in de namiddag nam Matthias Allegaert onmiddellijk het commando.  Na 1 ronde kwam hij nog door met Kasper Lagae op 10 meter non-stayer-afstand, maar na 2 rondes was hij alleen op weg.  Na 22,7 km had hij 45 sec voorsprong op Hannes Cool en Kasper Lagae.  Hannes draaide bij het lopen onmiddellijk de gashendel open en kwam na 1 ronde van 2,35 km als leider door.  Ondanks sterk opzetten van Kasper Lagae, kon Hannes Cool met een tweede versnelling, het clubkampioenschap binnenhalen, voor Kasper Lagae en Matthias AllegaertDennis Dieussaert werd dankzij een tweede looptijd vierde en youngster Jasper Sabbe kon de 5de plaats in de wacht slepen.

Bij de dames was Charlotte Deldaele oppermachtig.  Ze maakte het zelfs veel mannen lastig.  Jonie Vanhoutte werd tweede, met Margot Vandekerckhove op een zeer mooie derde plaats.

Met 71 deelnemers bij de volwassenen en 56 deelnemers aan de Jeugd- en scholentriatlon en 11 bij de Kids Swim-run was dit een wedstrijd van hoog sportief niveau en met een respectabel aantal deelnemers.  Mooi weer, ambiance troef, mooie sportieve prestaties van alle deelnemers, … een mooie start van het seizoen voor EFC-ITC, na het geslaagde BK Ploegentriatlon.

De resultaten vind je hier:

Foto’s volgen nog!