Woensdag aanstaande organiseert EFC-ITC haar clubkampioenschap. Na jarenlang aan de ‘den Abeele’ een duathlon te houden als clubkampioenschap, werd enkele jaren geleden voor een heuse triatlon. In de voormiddag wordt 500 meter gezwommen in het zwembad van Izegem. In de namiddag verhuist de hele club naar de Mol voor het fiets- en looponderdeel. Onze gewezen secretaris Luc Ingelbeen, vorige maand veel te vroeg overleden na een korte, meedogenloze ziekte, wordt herdacht door het clubkampioenschap om te dopen tot Memorial Luc Ingelbeen.

Om 10u beginnen de atleten te zwemmen en wordt de tijd opgenomen over een afstand van 500 meter. Bij de heren is het daar zeker uitkijken naar het jonge opkomend talent van Jasper Sabbe die zijn mooie groeicurve van de voorbije 2 jaren wil doortrekken. Volgens die zwemtijd startten de triatleten dan om 15u aan Café De Mol voor 22 kilometer fietsen (waarbij niet mag gestayerd worden) en 4,7 kilometer lopen. Kasper Lagae, de uittredende cubkampioen zal waarschijnlijk een achterstand oplopen in het zwemmen en dan alles geven op de fiets om zo snel mogelijk vooraan aan te sluiten. Ook Hannes Cool die vorig jaar niet meedeed, is gebrand op de titel van clubkampioen. Hoewel hij al enkele jaren op de langere afstand mikt, wil hij zeker nog eens meten met het jonge aanstormende explosieve geweld. Jasper Sabbe moet zeker mee de wedstrijd kunnen kleuren. Daarnaast wordt het uitkijken naar de 2 nieuwkomers bij EFC-ITC : Matthias Allegaert, een notoir hardrijder, die een goeie trainingswinter achter de rug heeft, en Dennis Dieusaert, die in De Haan al dicht bij Hannes Cool eindigde. Zij mogen zeker als outsider beschouwd worden voor het clubkampioenschap. Mooi detail is dat onze toppers op zondag eerst nog in ploeg aantreden op het Belgisch Kampioenschap Ploegentriatlon, om dan woensdag de degens te kruisen in de memorial Luc Ingelbeen.

Bij de dames lijkt het moeilijk om Charlotte Deldaele te kloppen. Zij schreef vorige week nog Belgische triatlongeschiedenis door als eerste Belgische op het podium van een Xterra-wedstrijd te staan. In Griekenland haalde ze in een loodzware offroad-triatlon een derde plaats temidden internationale toppers. Charlotte heeft een zorgeloze winter achter de rug en is gebrand op enkele mooie prestaties dit jaar. Ine Couckuyt en Jonie Vanhoutte zullen hun uiterste best doen om haar het vuur aan de schenen te leggen.

Jammer genoeg valt het clubkampioenschap samen met het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor de jeugd. De 2 EFC-ITC-ers die al meest succes oogstten in 2019 zijn daar aan de slag. Alec Segaert en Elena Debouck werden vorige week Westvlaams kampioen tijdrijden. Alec voegde daar zondag nog de Belgische titel duathlon aan toe. Het zou mooi geweest zijn om te zien hoe hij zich zou mengen in de debatten met zijn oudere ploegmaats.

Naast de volwassenen is er ook een clubkampioenschap voor de jeugd (250 meter zwemmen, 7,11 km fietsen en 2,37 km lopen). Zij starten om 13u30 aan café De Mol voor de fiets- en loopproef. Ook de Izegemse scholen zijn daarbij uitgenodigd. Een talrijke delegatie van Prizma Campus College is al ingeschreven.

Tussendoor is er voor de allerjongste triatleten een kids-zwemloop van 100m zwemmen en 1 km lopen. Start van het lopen om 14u30.