31/07 | Gisteren kregen we onderstaand bericht binnen via Stad Izegem:

De Vlaamse Waterweg nv heeft vandaag een opvallende groenblauwe verkleuring van het water in het kanaal Roeselare-Leie vastgesteld. Het is mogelijk dat de oorzaak van de verkleuring afkomstig is door de aanwezigheid van blauwalgen. Contact met besmet water kan schadelijk zijn voor mens en dier. De waterwegbeheerder roept daarom op om – in afwachting van de resultaten van verder onderzoek – uiterst voorzichtig met het kanaalwater om te springen, ook bij waterafname. Ook even herhalen dat – zeker met de komende warme dagen – het verboden is om te zwemmen in het kanaal!”

De komende dagen zal het kanaalwater onderzocht worden door de VMM (Vlaamse Milieu Maatschappij). Zodra er meer nieuws bekend is, houden we U verder op de hoogte.

UPDATE 31/07 – 16u17:

aanwezigheid blauwalgen bevestigd. Situatie wordt verder op de voet opgevolgd. Indien de situatie blijft zoals ze is, dan zal, in het kader van de gezondheid van de atleten, de zwemproef vervangen worden door een loopproef. Meer info volgt zodra beschikbaar.