Enkele ITC’ers aan de start van de eerste Challenge Geraardsbergen, lees hier hun relaas!

Primeur op de Muur van Geraardsbergen op zondag 2 juli. Voor het eerst een halve triatlon op en rond de legendarische bult onder de Challenge-noemer. Een delegatie van EFC-ITC kon niet ontbreken. Acht stuks aan de beachstart rond De Gavers: Dieter Debruyne amper één week na de Swiss Man en amper enkele uren na een huwelijksfeest, Xavier Muchery, Andy Verleden, Nico Bruyneel, Nico De Rhore en drie debutanten op de halve afstand Louis Andries, Andy Verhelst en Lieven Samyn.

Na de start van de 34 profatleten was het de beurt aan de circa 550 starters in de age-groups voor 1.900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen met zo’n 1.000 hoogtemeters en een afsluitende halve marathon. Dieter Debruyne hield het tijdens de wedstrijd voor bekeken, nog nagenietend van zijn schitterende prestatie in Zwitserland en de nachtelijke trouwpartij. Van de andere EFC-ITC’ers kroop Xavier als eerste uit het water, gevolgd door Andy Verleden, Nico Bruyneel, Andy Verhelst, Nico De Rhore, Louis en Lieven. Tijdens het fietsen speelden Xavier en Andy Verleden haasje over, Lieven en Louis vatten Nico De Rhore en Andy Verhelst bij de kraag. Moet het gezegd, een lastig parcours met weinig vlakke stukken, meestal ofwel omhoog ofwel omlaag en af en toe een stevige wind. Twee maal Congoberg, twee maal Muur en twee plensbuien waren de grootste kuitenbijters. Maar vooral ook proberen te genieten van het schitterende landschap, de aanmoedigingen langs de het parcours, in het centrum van Geraardsbergen, op de Vesten en op de Muur!

Iedereen al flink wat cartouches verschoten na de fietsproef. Allez, ik spreek hier even voor mezelf J Xavier en Nico Bruyneel doken samen de tweede wisselzone binnen, net als Louis en Lieven. Iedereen ondanks de pijnlijke billetjes toch nog vastberaden om tijdens het afsluitende lopen nog alles te geven. Xavier speelde op zijn beurt haasje over met Andy Verleden en stoomde door naar de finish, Louis kwam nog dicht in de buurt bij Nico Bruyneel en ook Lieven Samyn en Andy Verhelst finishten uiteindelijk op amper een minuut van elkaar. Moe! Tevreden! Mooie ervaring! Volgend jaar opnieuw??? Hmm… afwachten J Onder impuls van ‘fotograaf’ Xavier palmde EFC-ITC nog de Markt van Geraardsbergen en Manneke Pis in. Die La Chouffe was dik verdiend!

Voor de statistici onder ons: Xavier plaats 139 (5’07”), Andy Verleden 179 (5’15”), Nico Bruyneel 218 (5’21”), Louis 226 (5’24”), Lieven 273 (5’33”), Andy Verhelst 275 (5’34”), Nico De Rhore 323 (5’49”).