Bart Vanpoucke deed dit jaar voor het 2de jaar op rij mee aan de XTerra te namen, na materiaalpech vorig jaar wist hij dit jaar succesvol de meet te halen. Lees hier zijn boeiende verslag!

De reden van mijn deelname dit jaar is ergens rond 10e km MTB van de vorige editie te vinden. Mijn derailleur bevestiging besloot zich bij het begin van het fietsen in 2 te delen. Bijgevolg DNF voor editie 2016. Nu, voordeel was dat ik op de afterparty in topconditie was. En dat vat vorig jaar goed samen.

Dus dit jaar stond revanche op het menu. Twee belangrijke zaken: ten eerste de conditie, die was er, en ten tweede materiaalpech vermijden. Dus 2 weken voor de wedstrijd MTB’ke binnen doen om zeker te zijn dat hij in orde zou zijn. Kort samengevat: de vrijdag voor de wedstrijd stond ik om 18,30u nog bij de fietsmaker te wachten tot hij klaar was (op de ontbrekende nieuwe tandwielen na). Goe bezig Pouckie…

Raceday 10 juni. Lekker op tijd vertrokken om ginder alles op het gemak klaar te kunnen zetten. In de fiets wisselzone kwam ik Ine Couckuyt tegen. Toch 2 EFC’ers aan de start dit jaar. We mochten tijdig het water in zodat we ons goed konden opwarmen. Om 14.29u, 1 minuutje voor de start, gaat mijn hand traditioneel naar de startknop op mijn horloge maar helaas stond er meer water in mijn horloge dan erbuiten. Had ik nu maar die batterij niet zelf vervangen. Dus geen tussentijden…

Het zwemmen ging voortreffelijk. Plaats 260 van de 600. Als we die trend konden aanhouden…

Niets was minder waar. Bij de start van het fietsen had ik de indruk dat ik vergeten was op snelheid te trainen. De helft van het deelnemersveld stak mij over. Verdorie! Kalm blijven zei ik tegen mezelf en bij de tweede ronde begon ik er in te halen. Ik kon zelfs fietsen waar velen moesten afstappen. Iets te voorzichtig gestart.

In het 10km trail lopen een beetje van hetzelfde. De eerste ronde staken er mij (weliswaar minder) over maar de tweede ronde kon ik terug de hellingen oplopen waar velen moesten wandelen.

Na 4u27min en 5 sec kwam ik moe en tevreden over de meet. Resultaat plaats 439 van de 600. Geen topprestatie maar we hebben het och maar gedaan. Voilà, nog ene van de bucket lijst weg.

Hierbij ook proficiat aan Ine met haar pracht prestatie! Nu kan ze vol in de examens vliegen.

Volgende uitdaging: Mountainbike van Vlaanderen met 240km MTB en 4000hm op 2 dagen die plaats vindt op 12 en 13 augustus. Motto: zot zin do gjin zjir (of toch soms een beetje).