Wouter Blondeel deed dit jaar mee aan de halve triatlon op en rond de Mont Ventoux, in dit verslagje neemt Wouter jullie mee op sleeptouw doorheen deze loodzware wedstrijd. Geniet samen met Wouter mee van deze uitstekende prestatie!

De wedstrijd op zich bestaat er dus in om de halve afstand triatlon af te leggen met te starten met 2 km zwemmen in een glashelder meer tegen Orange in Piolenc. Hierna start het fietsen met een lus via alle wijndorpjes (Sablet, Vacqueras, Gigondas, Crillon le Brave) richting Bedoin waar we dan 65 km hebben met al 2600 hoogtemeters, om vandaar de Mont Ventoux op te fietsen (21km), nog eens 1900 hoogtemeter. In totaal in het fietsen dus 4500 hoogtemeter. Na de Ventoux dalen we 5 km af met de fiets om op station Mont Serein aan het lopen te beginnen. Dit is in de winter een skistation, en het lopen bestaat uit 21 km in 4 rondes van 5 km waarvan slechts per ronde 1000 m op vlakke paadjes, al de rest was trail over rotspartijen, door de bossen met opnieuw in totaal over de 21 km, 1000 hoogtemeters, dit was loodzwaar. Zeker al na het fietsen die ook niet mals was. Het was een supermooie dag met temperaturen voor de berg tot 27°C. Op de Ventoux op de top was het 17°C en op Mont Serein 21°C met volop zon. Ik heb mijn wedstrijd geeindigd in 7h55 op plaats 578 van de 1000 deelnemers. Een 200-tal hebben de wedstrijd niet kunnen afmaken omwille van de zwaarte van deze wedstrijd. Goed indelen en verstandig eten en drinken was cruciaal om het af te maken. De finish behalen was een enorme ontlading en overwinning. Het is zowat mijn 20ste halve afstandwedstrijd, maar dit was mij nog totaal onbekend en super machtig. Je komt jezelf wel 50 keer tegen tijdens het verloop. De medaille krijgt een mooie plaats, en ik vergeet deze wedstrijd nooit meer. Met superdank aan mijn echtgenote die me over de ganse 8 uur en het hele voorbereidingsseizoen gesteund heeft om deze zotte prestatie neer te zetten.

Klik op de foto voor grote weergave.