Het verlengd pinksterweekend was een topweekend voor EFC-ITC !  Zaterdagmiddag werd de toon reeds gezet in Zeebrugge met de overwinning bij de jeugd C van Louis Uyttenhove.  Bij de dames kon Bieke Trenson, na haar 2de plaats in Oostkerke, ook in Zeebrugge de 2de plaats wegkapen.  Jaron Vanhoutte behaalde een knappe 10de plaats na een indrukwekkend fietsnummer op de nieuwe A11-autosnelweg.

Op zondag haalde Hannes Cool, gesteund door heel wat EFC-ITC-deelnemers, de overwinning in de Swike in Harelbeke.  De Swike is een fel gesmaakte, unieke wedstrijd waarin gezwommen en gefietst wordt.  Wat onwennig om de aankomst per fiets te overschrijven, maar Hannes slaagde er in de laatste ronde in om de leider Sanne Swolfs in te halen en zo deze mooie wedstrijd op zijn palmares te zetten.

In Roeselare kon Margot Vandekerckhove op de 1/8Ste wedstrijd haar vorm etaleren met een 3de plaats als gevolg.  Bij de heren vindt Jasper Sabbe aansluiting met de top : een zesde plaats temidden een sterk deelnemersveld.  Jaron Vanhoutte was opnieuw van de partij en kon ook hier een aardige 10de plaats uit de brand slepen, net voor zijn trainer Ruben Verkempinck.

In Meer haalde Kasper Lagae, ondanks 2 zware trainingsweken een 2de plaats.  Hij lag anderhalf uur op kop, maar moest in de laatste loopronde Hans Moonen laten voorbijgaan.

Top of the bill is wel de 20ste plaats van Wouter D’Haene op ‘The Championship’ in Bratislava.  Deze halve triatlon, als top van de Challenge-reeks, kende een extreem sterke bezetting met onder andere Brownlee en Raelert.  Wouter kon er heel wat prof-triatleten achter zich laten en won afgetekend zijn age-group.  Ook Dieter Debruyne (5de in zijn age-group) en Karl Denolf zetten een knappe prestatie neer in de verzengende hitte.