Afgelopen maandag vond het Vlaams Kampioenschap zwemloop plaats in ons eigenste zonovergoten Izegem, georganiseerd door EFC-ITC.

De wedstrijd is in al zijn facetten geslaagd. Met 171 individuele inschrijvingen hebben we een record neergezet. Ook de teamrelay met 18 ploegen was een succes. Al die jonge sporters die het beste van zichzelf gaven. Gewoon schitterend dat er zoveel jeugd met de glimlach en met heel veel plezier willen/kunnen sporten. Dit is ook wel de beweegreden om dit te organiseren in Izegem.

Ook binnen onze eigen club Efc-Itc zijn er heel wat talentjes. Bij categorie 8-9 jaar is dit de top 5. Eveneens heel sterk gedaan van de andere jeugdleden in de andere reeksen. Met speciale vermelding voor Jerôme Vandecandelaere (Heren 14-15) voor een sterk staaltje van fairplay. Eerste plaats (vlaams kampioen) afgestaan na een onopzettelijke fout van andere deelnemer (nr 03) bij de huidige vlaamse kampioen. Heel grote atleten vergeten nooit het gegeven van Fairplay.

De volledige uitslag vind je hier: Zwemloop 2017 Uitslagen

Een speciale dank aan al die medewerkers, die het mogelijk maken om zo’n evenement op te zetten. Ook dank aan de sportdienst Izegem voor de ondersteuning.

Op naar volgende editie!