Farah Schakman en Yasmin Defour namen in mei als duo deel aan de duatlon te Pittem, hieronder vind je een leuk verslagje van hun wedstrijd.

Tijdens een weekend waar een aantal kleppers van de ploeg deelnamen aan grote wedstrijden als zijnde triatlon Leuven, IM St. Pölten,… besloten Farah Schakman & Yasmin Defour, als recente leden/recreanten deel te nemen aan de duatlon die op 20 mei 2017 voor de tweede keer werd georganiseerd in Pittem.

Ze besloten om mee te doen in duo zodat ze elk tot het uiterste konden gaan. Farah zou het loopgedeelte voor zich nemen en Yasmin het fietsgedeelte.
Omstreeks 15u0
5 mochten de lopers van alle duo’s starten na een korte briefing. Er scheen een stralende zon maar aangezien het een afstand van 5 km betrof kon het niet anders dan van aan de start het beste beentje voor te zetten.
Aangekomen in de wisselzone konden ze een vlotte wissel doorvoeren. Het voordeel van deel te nemen als koppel is, volgens Yasmin en Farah, dat ze thuis en in de auto al een goede techniek hadden kunnen bespreken en inoefenen. Een goede voorbereiding vormt de basis tot een goed resultaat ?.
Tijdens het fi
etsen in deze stayerwedstrijd zette Yasmin een aardig tempo in. Aangezien duo’s enkel onder elkaar mochten stayeren en er slechts 11 duo’s waren ingeschreven werden de eerste 10km een soloverhaal. De volgende 10 km werd een andere fietser van een gemengd duo ingehaald. Deze bleef echter aan het wiel plakken waardoor samen de wisselzone werd betreden.
Opnieuw werd gewisseld zoals afgesproken en Farah kon vertrekken voor de laatste loopronde van 2,5km. Nog steeds was de zon en de hevige wind van de partij.


Moe maar voldaan konden we elkaar in de armen vallen bij de finish!

Na het nemen van een verfrissende douche werd overgegaan tot de prijsuitreiking.
We eindigden
op de tweede plaats en kregen elk een fles bier overhandigd.
(Kleine, niet onbelangrijke, nvdr: er deden slechts 3 duo’s gemengd mee ? – desalniettemin vonden we het leuk dit gevoel ook eens te mogen ervaren, aldus Farah)
Smaakt naar meer!

Super, van harte proficiat met het resultaat Farah & Yasmin, dit smaakt zeker naar meer en wij zijn ervan verzekerd dat jullie beiden nog enkele topplaatsen zullen binnen slepen!