Na een hectische week met heel wat zaken die nog op het laatste moment moesten opgelost raken; het grote nieuws;  was ik niet direct in de fase van wedstrijdmodus. Gelukkig kon dit allemaal nog net op tijd opgelost worden met grote dank aan alle mensen die me geholpen hebben om dit te verwezenlijken. Bedankt Pulso – Preventielab, trainer Dirk Demaré en teamforme.be voor de snelle diensten.

De geboorte op vrijdag 12/05/2017 van zoontje Arthur van mijn broer was ook uniek, want ik werd voor de eerste keer peter.

Op de wedstrijddag kon ik uitermate rekenen op mijn privéchauffeur en allergrootste steun. Natuurlijk mijn allerliefste schat!  Daardoor kon de mentale rust terugkeren en de focus naar de wedstrijd beginnen in de auto.

Ook wind, zon en wolken waren van de partij, maar vooral het weer was iets warmer dan de vorige wedstrijden. Dat geeft de atleet  toch iets meer zin om triatlon te beoefenen. Voor de wedstrijd was de sfeer bij de bende van EFC – ITC optimaal. We hadden er zin in.

Het zwemnummer van ruim 1 km was behoorlijk maar verloor toch teveel tijd ten opzichte van de betere zwemmers. Ik kwam als 8ste uit het water met 1.10 min achterstand. De fietsproef van 100 km verliep veel beter dan vorig jaar, maar toch zat er duidelijk meer in! Ik schoof stelselmatig op in het fietsen met TREK Speed Concept.

Na 1 ronde van 33.5 km passeerde ik de wisselzone met zo’n 40 sec. achterstand van de 3 koplopers. Plots zag ik ze voor me fietsen. soloDit was mijn kans. Ik naderde tot zo’n 10 sec., maar dan sloeg het noodlot toe. Ik kreeg krampen en moest de benen stilhouden. Kans verkeken, man dat was balen! Drinken en eten was de boodschap, maar kreeg terug krampen aan mijn andere been. Opnieuw  benen stilhouden… Tijdens de tweede passage fietste ik ontgoochelend verder, nog 1 lange ronde te gaan. Hopelijk willen mijn benen nog mee. Ik moest heel gecontroleerd fietsen en echt opletten om krampen te vermijden. Het begon te regenen, ook dat nog… maar misschien was dit mijn redding.  Ik kon terug kracht zetten op de benen, waardoor ik niet veel plaatsen verloor. Ik kwam als 5de fietser in de wisselzone en voelde me terug beter. Een niet te snelle wissel zorgde ervoor dat ik wat achterstand had op de 4de. Die achterstand begon pas te verkleinen na de lange 5 km lopen zonder bevoorrading. Pas daarna was er bevoorrading voorzien, gelukkig! Ik kon mijn tempo aanhouden en na 6 km kon ik hem bijbenen en direct overnemen om zo weg te lopen. De supporters en zelf zag ik ook dat de derde plaats dat moment nog haalbare kaart was. Na uiteindelijk 8 km liep ik op de derde plaats met een voldaan gevoel. Niets kon nog mislopen die plaats uit handen te geven. De eerste twee hadden een te grote voorsprong om in te halen. Ik kwam als derde over de finish. Tevreden, want dit was het hoogste haalbare het moment dat ik krampen kreeg. Toch ben ik een beetje ontgoocheld, want toch denk ik dat er meer in zat. Wat zou er gebeurd zijn, moest ik bij de koplopers gekomen zijn? Niemand dat het zal weten natuurlijk, maar vandaag voelde ik me wel sterk.  Schitterend podium en alvast een fantastische start van het seizoen 2017.

Op naar mijn volgende wedstrijd, challenge Salou op 28 mei. Deze wedstrijd heb ik met stip aangeduid, dus we duimen voor een topdag zoals in Bilzen.

podium