Na mooi maar lastig seizoen vond Frederik Decoene toch nog de moed om een verslagje over zijn seizoen met ons te delen.

13501829_10154273343023749_3240782858775737239_nFredreik Decoene: “Een heel seizoen in teken van de FULL distance triatlon na de fantastische ervaring van vorig jaar in Klagenfurt. Doelen werden gesteld schema’s werden opgemaakt. Een goeie combinatie van gemotiveerde atleet tot HEEL ervaren coach leidde tot een verbeterde conditie en mooie resultaten op de voorbereidings wedstrijden. 3juli trok ik naar IM Frankfurt voor mijn hoofddoel en onder de 10h gaan! Niets was minder waar. Alles liep volgens schema 9h45 tot in het lopen aan 25km de bovenbenen blokkeerden en het bekken weer ging steken! Daar sta je dan genageld aan de grond maar de klokt tikt verder en weg was doel. Voor alle moeite die ik tijdens jaar geleverd had besloot ik hem uit te doen, tijd: 10h20.

Gelukkig volgde al gauw het zomer verlof en kon het hooft leeg en genieten van het leven met vrouw en kids. Toch besloot ik om de conditie door te trekken en mee te gaan naar Almere om Xavier Bekaert te steunen in zijn eerste volledige. De halve van Deinze bevestigde nog steeds een goeie conditie dus had ik een kleine hoop op mooi einde van 2016. Daar sta je dan nr 4 op 2seizoenen. Start Almere: Al gauw werd me duidelijk in het zwemmen dat mijn bekkenprobleem mij weer eens niet ging sparen, eens op de fiets dacht ik wat eten image1drinken en we komen er wel door maar na 90km fietsen was het volledig over en kon ik in de 2de ronde mijn ligbeugels niet meer verdragen van mijn bekkenpijn. Toch besloten de marathon te starten maar na 2km was mijn ritme al gebroken. De marathon op karakter en STEUN van Dirk Demare uitgedaan in bijna 5h. Het mocht een mirakel genoemd worden dat ik finishte in een tijd van 11h45. NOOIT eerder had ik zo erg afgezien in een sportwedstrijd, fysiek en mentaal gekraakt worden en toch met de juiste steun weer opstaan! Niet te geloven.

Bekken moet eerst genezen voor er nieuwe sportieve doelen komen! Daarom heb ik besloten er een jaar de brui aan te geven in triatlon en me te focussen op werk en gezin!

Bedankt aan iedereen die me steunde en de vriendschappen die groeiden! EFC-ITC => TOP”

Wij wensen u alvast veel beterschap, Frederik, en hopelijk tot binnenkort!