De groen-zwarte triatlonbrigade van EFC-ITC heeft alweer een druk en succesvol weekend achter de rug.

14372123_10154109897689132_5556699560058078728_o

Leen Van Den Daelen

Damme
Zaterdag was er de halve triatlon van Damme. Daarin behaalde Leen Van Den Daelen een mooie 2de plaats. Saartje Defoort behaalde de 18de plaats, Valerie Popelier moest de strijd staken na een lekke band. Bij de heren kon Bart Becquart beslag leggen op de 10de plaats. Evert Vandromme 29ste, Karl Denolf 79ste, Joost Tytgat 95ste, Matthias Derhor 132ste, Jens Dierckens 152ste, Brecht Casier 175ste, Nico Bruyneel 179ste, Wim Lagae 180ste en Lode Mattelin 233ste waren de andere EFC-ITC-deelnemers. Jonathan Derhore (22ste) startte in de duatlon-wedstrijd.

Ieper
Zondag was er de kwarttriathlon van Ieper. Hannes Cool domineerde van start tot finish en won afgescheiden. Met daarnaast nog Hannes Callebaut (4de) en Ruben Verkempinck (5de) verpulverden de EFC-ITC-triatleten de tegenstand bij de heren. Bij de dames moest Ine Couckuyt nipt de duimen leggen tegen Belgisch kampioene Sofie Hooghe. Jaron Vanhoutte (35ste), Petro Versieren (65ste), Wim Doise (85ste), Christophe Raes (167ste), Wesley Cinjaere (391ste) konden genieten van hun prestatie in deze mooie wedstrijd én ondertussen meevieren met de overwinning van ploegmaat Hannes. Bij de dames zagen we ook mooie prestaties van Ruth Hauspie (20ste), Barbara Clarys (34ste) en Cinthy Verfaillie (46ste).

Torhout
Nog op zondag was er in Torhout de memorial Benny Vansteelandt, die tevens als BK duatlon diende. Jonie Vanhoutte werd er knap 5de, en 2de belofte. Bij de heren was Jonas Lybeer zeer verdienstelijk 33ste in zijn eerste duatlon-deelname.
Ook de jeugd was hier talrijk aanwezig en boekten schitterende resultaten! Bij de Jeugd C won Alec Segaert, gevogld door ploegmaat Viktor Rooze.
Bij de jeugd B wist Suzanne Rooze het zilver binnen te halen. Ook Matice Van Walleghem (6de), Freek Herreman (10de), Thibaut Bogaert (15de), Kasper Theyrinck (18de), Vermeersch Pieter (19de), Thibo Provoost (25ste) en Michiel Vermeersch (26ste) gaven het beste van zichzelf.
Bij de jeugd A ging Rémi Demyttenaere aan de haal met het goud!

Wales
Clubsponsor Bart Vuylsteke (Onderhoud & Constructie Vuylsteke) was voor de zoveelste keer succesvol in een Ironman. Ditmaal finishte hij de zware Ironman van Wales in een tijd van 10u49m49s.

Nijlen
Tot slot was er ook de jeugdzwemloop in Nijlen waar meerdere van onze atleten aan de start kwamen.
Bij de team-relay deden 2 teams mee, het eerste team behaalde knap goud, terwijl het 2de team mooi 5de werd.
Individueel kwamen Verfaillie Amy en Verfaillie Amber aan de start bij de jongsten, zij werden respectievelijk 6de en 8ste in hun reeks.
Marit De Meulenaere behaalde brons bij de dames geboren in 2007/2008, ook Mira Declercq stond aan de start en kwam als 10de over de meet. Bij de heren van dezelfde leeftijdscategorie gingen plaats 1 en 2 naar Runar De Meulenaere en Martijn Verhaeghe. Dylano Tremerie werd 6de.
Geboortejaren 2005/2006 kwam er 1 ITC’er aan de start, Lukas Declercq, hij kwam als 14de over de streep.
Bij de dames geboren in 2003/2004 behaalde Rhune Vansteenkiste opnieuw een medaille, ditmaal veroverde ze het zilver. Bij de heren stond Louis Uyttenhove aan de start, hij bereikte als 27ste de eindstreep.
Tot slot, bij de oudsten behaalde Axel Verfaillie een knappe 6de plaats.