Sofie Rubbrecht komt EFC-ITC versterken in het top-team. Ze heeft alvast een verslag geschreven over het hoe ze bij Izegem terecht gekomen is.

Dag beste teamgenoten

Ik zal mezelf even kort voorstellen aangezien ik mij sinds kort bij jullie club heb aangesloten en zo hoop het team wat te kunnen versterken! Mijn naam is Sofie Rubbrecht. Ik woon al heel mijn leven in Lommel, een klein stadje in Limburg. Ik ben begonnen met triatlon toen ik 13 jaar oud was. Tot dan vulde ik mijn dagen met een volledig andere soort van sport: Gymnastiek (toestelturnen).  Nu ben ik echter al zo’n 7 jaar bezig met triatlon waarvan ik altijd aangesloten geweest ben in Lommel bij de Lommelse triatleten. Birgit Massagé, Ruben Geys en ik vormde hier het LTriteam. Deze club heeft me altijd nauw aan het hart gelegen, wat ook niet geheel onlogisch is aangezien het mijn eerste club was en ik mijn prille triatloncarrière hier startte. Ook leverde deze zeven jaar in Lommel mij reeds mooie herinneringen op. Zo werd ik twee maal Belgisch kampioene triatlon (zowel bij de jeugd B als bij de jeugd A). In 2012 begon ik aan de KULeuven met de richting LO en bewegingswetenschappen. De struggle die veel sporters hier krijgen met het combineren van sport en studie, heb ook ik ondervonden. Ik beleefde een minder jaar en de motivatie bleef wat uit. Gelukkig heb ik die terug gevonden en ben ik weer op de goede weg. Vorig jaar genoot ik weer van deelnemen aan wedstrijden en heb ik terug enkele mooie prestaties kunnen leveren waaronder een 8ste plaats op het BK kwarttriatlon. Ik vond het echter jammer dat ik niet kon deelnemen aan die plezante, nieuwe competitie die de VTDL in elkaar had gestoken, de T3-series. De sfeer van deze wedstrijden en de toch wel leuke concurrentie tussen de clubs was aanstekelijk.

Jammer genoeg beschikt Lommel niet over een damesteam dat deelneemt aan de T3-series. Ik ging dus op zoek naar andere mogelijke clubs waar ik mezelf in thuis kon voelen en een plaatsje in deze toch wel interessante competitie kon bemachtigen. Ik kwam na niet al te lang zoeken al hier terecht door mijn vroegere kamergenootje in de topsportschool en nu ook kotgenootje en goede vriendin, Ine Couckuyt. Ook het feit dat er al zeer sterke dames aanwezig zijn in het team, klaar om de strijd aan te gaan, was bepalend in mijn keuze. Bij het kennismakingsgesprek merkte ik al snel dat dit een fijne club is met een sterk samenhorigheidsgevoel en een gezonde ambitie en dit dan ook uitstraalt. Ik twijfelde dan ook niet langer om mij aan te sluiten in Izegem en de uitdaging aan te gaan. Ik ben enorm gemotiveerd en hoop er volgend jaar een plezant seizoen van te maken met enkele mooie prestaties. Hierbij wil ik dan ook graag Izegem bedanken voor het vertrouwen, de ondersteuning en de kansen die ik dit jaar al bij jullie krijg. Bedankt!

Op naar een mooi seizoen! Ik kijk er al naar uit!

 

Sofie