De verschillende trainers van ITC hebben heel wat ervaring in de sportwereld:

Davy Grymonprez, zwemtrainer, kan een prachtig palmares voorleggen. Hij behaalde tal van titels in de zwemdiscipline “open water”. In deze uithoudingssport haalde hij zowel provinciale, Vlaamse als Belgische titels. Als kers op de taart behaalde Davy een 3de plaats op het WK masters in Casablanca op de 5km, en een 9de plaats op het EK in Millau. Naast die zwemervaring kan Davy bovendien heel wat trainerservaring voorleggen. Davy bezit een trainer B diploma zwemmen + ABO-Algemeen Gedeelte trainer A en is hoger redder en redder op zee. Davy richt zich voornamelijk naar het aanleren en verder perfectioneren van de zwemstijl crawl + begeleiding in de algemene zwem schema’s voor gevorderden.

Dirk Demaré is medeoprichter van de club en voormalig B-atleet met goede tijden op Kwart- en Ironmanafstanden. Naast de sport specifieke opleidingen  (o.a. Trainer B Duatlon-Triatlon) volgde Dirk verschillende postgraduaat opleidingen als anesthesie (KUL) en spoed- en intensieve zorgen (Brussel).  Deze kruisbestuivingen van hemodynamica, (sport)fysiologie en aanverwante wetenschappen vormen een multifocale kijk die resulteren in individuele schema’s met een bredere kijk. Een perfecte synergie van ervaring, sportfysiologie en trainingsbegeleiding. Dirk start z’n 21ste  seizoen als coach en zijn missie  staat  zowel voor de recreant als voor de topatleet. Dirk is tevens vaste fietsbegeleider binnen EFC-ITC.

Bram Deruyck was 15 jaar actief in de Izegemse handbalclub. Daar speelde hij twee jaar op het hoogste niveau en was hij jeugdtrainer. In 2004 stapte hij over naar de triatlonsport. Hij doorliep alle afstanden. Dit seizoen start hij aan zijn 7de IRONMAN en in 2014 en 2015 haalde hij zijn ticket voor Hawaii binnen! Bram is bestuurslid van EFC-ITC en voorzitter van de werkgroep. Hij begeleid op zondag de fietstrainingen en soms een looptraining. Hij volmaakte in 2015 de postgraduaat opleiding “Funcional Trainer”. Zijn bagage en ervaring zet hij over naar de atleten met allerhande individuele schema’s.

Bart Becquart, sport is de rode draad in zijn leven. Als Master in de Lichamelijke Opvoeding is hij al jaren zelf actief als triatleet. Bart won in 2012 de Halve Triatlon Van Damme en een tijd van 8u32 in de Ironman van Zweden leverde hem dat jaar ook nog eens een kwalificatie voor Hawaii op.
Na Hawaii bleek de honger nog niet gestild. Bart, reeds Personal Trainer A en Trainer B Gymnastiek, vervolmaakte zich ook als Trainer B Triatlon. Wat begon met het begeleiden van een aantal atleten is sindsdien verder blijven groeien. Een stille droom kreeg steeds meer vorm en Pulso, spaans voor hartslag, werd in 2014 geboren. Bart wil hiermee, omringd door een team van gediplomeerde specialisten, voltijds een meerwaarde zijn voor iedereen die zich door Pulso-Preventielab aangesproken voelt. Bart is tevens vaste fietsbegeleider binnen EFC-ITC.

Wouter Blondeel begeleidt alle startende triatleten en de DDF-ers op de looptraining in een vaste groep, daarnaast zet hij zich ook in voor de startende atleten en DDF’ers tijdens het ochtendzwemmen. Wouter doet sedert 2004 aan triatlon en heeft het diploma  initiator triatlon en is hoger redder. Op zondag begeleidt Wouter ook de fietstraining voor de startende atleten.

Tom Kerkhof is sportleerkracht en begeleidt de looptrainingen op donderdag. Tom heeft jaren ervaring in de triatlonsport. Ook hij mag zich Ironman noemen na zijn succesvolle deelname aan o.a. de Ironman van Frankfurt 2009.

Bart Demeulenaere, begeleidt de loop- en fietstrainingen en is tevens stand-in bij de zwemtrainingen. Als opleiding heeft Bart een diploma als sportleerkracht op zak en bezit hij ook een reddersdiploma. Hij heeft reeds een ruime trainerservaring (o.a. jeugdtrainer KFC Izegem, Club Brugge en jeugdscout Club Brugge). Bart startte in 2006 bij ITC en heeft al deelgenomen aan alle afstanden.

Linda Demeyere is hoger redder en trainer A zwemmen. Linda begeleidt samen met Wouter de startende triatleten op de ochtendtrainingen zwemmen. Vanuit haar kennis en ervaring kan ze in een korte tijd niet-zwemmers de crawltechniek aanleren.

Matthijs Lecluyse, lid van EFC-ITC sinds 2009. Hij is initiator triatlon, hoger redder en volgt momenteel de opleiding tot trainer B zwemmen. Matthijs begeleidt de startende fietsers op zondag en geeft zwemtraining bij EFC-IKZ.

Christ Lefever leert, vanuit zijn enorme wielerervaring, de jeugd en de volwassenen enorm veel bij op het gebied van fietsen, o.a. met pistetrainingen en fietsbehendigheid.

Hannes Cool
Als basisopleiding ben ik bachelor LO. Binnen de club heb ik als jeugdatleet de bloei van de club mogen meemaken. In  2012 werd ik Belgisch Kampioen long distance.  Deze ervaringen deel ik graag met de clubleden binnen één van de beste triatlonclubs van België. Daarnaast heb ik een heel ruime kennis van de Vlaamse fietswegen, om zo mooie ritjes te verzorgen als begeleider van de club. Ook blijf ik nog altijd heel erg actief als atleet om mijn ultiem doel te realiseren.

Fietstrainers

Een team van begeleiders, met de nodige triatlonervaring, staan klaar om iedere zondag de verschillende fietsgroepen te begeleiden:  Phillippe Vanwynsberghe, Christ Lefever, Lode Mattelin, Wouter Blondeel, Bart Demeulenaere, Jan Timmerman, Bram Deruyck,  Geoffrey Vanhee, Bart Becquart,  Evert Vandromme, Hannes Cool, Koen Vanhoutte, Jaron Vanhoutte, Matthijs Lecluyse, Franky Verfaillie, Willem Decock, Dirk Demare, Bjorn Tommeleyn, Wim Doise en Frank Bruyneel.

Trainers Jeugdwerking

Franky Verfaillie is vanaf 2013 jeugdhoofdtrainer bij EFC-ITC. Franky is trainer B Triatlon, instructeur zwemmen, Hoger Redder en Jeugdsportcoördinator. Hij volgt momenteel de opleiding Trainer A Triatlon. Franky zal het jeugdteam EFC-ITC onder zijn hoede nemen. Francky is tevens vaste fietsbegeleider binnen EFC-ITC.

Wouter Timmerman is vanaf 2013 jeugdtrainer bij EFC-ITC en schrijft sinds 2015 de algemene schema’s van de club. Wouter rondt momenteel zijn bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen af in Leuven met specialisaties in triatlon en wielrennen. Hij wil zich tijdens zijn master verder specialiseren in triatlon.

Jan Timmerman is vanaf 2011 jeugdtrainer bij EFC-ITC, hij zet zich vooral in als fietsbegeleider en begeleidde in 2015 succesvol het ‘Project Klagenfurt’ met 24 deelnemers én finishers in de Ironman van Klagenfurt 2015. Jan is in het bezit van het diploma Trainer B Triatlon en Hoger Redder.

Julie Bradt is sinds 2012 jeugdtrainster binnen EFC-ITC. Ze studeert Sport & Beweging te Brugge en schoolt zich constant bij met o.a. het diploma Hoger Redder, die ze reeds op zak heeft. Momenteel is Julie bezig aan de initiatorcursus triatlon met de intentie om de cursus Trainer B triatlon aan te vatten. Daarnaast geeft ze ook nog les in de zwemschool van EFC-IKZ sinds 2012.

Geoffrey Vanhee is vanaf 2013 begeleider van de jeugdtriatlon. Momenteel volgt Geoffrey cursus initiator triatlon.

Jana Bourgois is sinds 2015 trainster en begeleidster van de jeugd triatlon bij EFC-ITC. Jana behaalde het attest Aspirant Zweminitiator en diploma Hoger Redder. Ze geeft vooral zwem- en looptrainingen binnen de club. Naast de triatlon is ze ook nog actief als trainster in de zwemclub EFC-IKZ sinds 2011.

Roy Vansteenkiste geeft begeleiding binnen de jeugdwerking tijdens het lopen en het fietsen.

Christine Deforche geeft begeleiding binnen de jeugdwerking tijdens het fietsen.